Regering i strid med forskning.

Den stora ägarprövningsutredningen kommer presenteras inom kort. Dagens industri rapporterar att civilminister Ardalan Shekarabi (s) låtit klippa och klistra i de bärande delarna av dessa slutsatser.

Expertutlåtanden om att det är oklokt att reglera ägande på så sätt att privata aktörer missgynnas, att det saknas belägg för att privata aktörer skulle vara sämre på välfärd och att vinstreglering strider mot EU-rätten har helt sonika strukits.

Istället tillsätts en annan utredning med uppdrag att nå fram till slutsatsen att vissa företag ska ha ett annat syfte än vinst.

Länk, dagens industri “Regeringen mörkar rapport”, kräver login.

Samtidigt har OECD:s skolexperter bevakat av bland annat Sveriges Radio rapporterat om sina preliminära slutsatser till regeringen. OECD:s Beatrice Pont var glasklar med att det behövs bättre lärare, inte fler lärare. Skolminister Fridolin (mp) svarade då med att säga, tvärtemot, att: “Ja, vi anställer fler lärare”, varefter han lovade tillsätta en helt annan skolkommission.

Länk, Sveriges radio, OECD:s expert och Fridolin vill olika. “Kvaliteten på lärarnas arbete måste höjas”.

Regeringens agerande tvärt emot expertisen är slående. De låter logik och vetenskap böja sig för sin ideologi. Så gjorde man även i Sovjet.

Kommentarer:

Lämna ett svar