Valet av vikt för Skövdes framtid

Handeln

Skövde utvecklas i rask takt. Jobbskatteavdraget och förbättringen av grundavdraget har givit medborgarna större konsumtionsutrymme. Satsningen på Stallsikens handelsområde, etapp1, kom därmed helt rätt i tiden.

Skövde växer som centralort i Skaraborg och som handelsort. Etapp2, som blir en och en halv gång så stort, kommer bero av att detta konsumtionsutrymme består och helst ökar. Det är avgörande för om etableringen skall lyckas. Konsumtionsutrymmet måste bestå för att de nya jobben i handeln ska komma till. Men de röd-gröna vill krympa det.

Försvaret

Försvaret är viktigt för Sverige och Skövde, vid besök i staden igår var försvarsministern mycket tydlig med att alliansen inte har några som helst planer på att avveckla garnisonen i Skövde. Alternativet, de röd-grönas budget, kommer – om och när de blir överens –  inte att innehålla tillräckligt med pengar. Av den anledning att ingen av dem anslår nog med medel. Minst en garnisonsort och något vapensystem kommer att tas bort, om de vinner makten i riksdagsvalet 2010. Stridsvagnssystemet och Skövde garnison ligger då mycket pyrt till.

Valet

Riksdagsvalet 2010 innebär därmed för Skövdes del valet mellan att fortsätta utveckla handeln med alliansen eller att avveckla försvaret med de röd-gröna.

Valet 2010 är avgörande för vår stad. Använd din röst!

Kommentarer:

Lämna ett svar