Aldrig sälja något?

Som såväl familj, företagare som politiker är det en god idé att ibland fundera över om de saker man äger är de rätta, eller om det värde de utgör kan nyttjas bättre.

I tre debattartiklar har socialdemokratiska företrädare ondgjort sig över att en enig allians vill tillämpa dessa kloka principer även på våra gemensamma tillgångar. Retoriken har varit högbröstad och skulle tjäna på att föras mer sakligt.

Två kommunstyrelseledamöter jämför att sälja kommunal egendom med att som privatperson sälja en begagnad cykel. Ja, men vad är det för fel med det, då? Det är bra både för miljön och ekonomin att sälja sådant som man inte har använding för och investera pengarna i annat nyttigt. Det är en folkrörelse på internet.

Alternativen till att på dettta förnuftiga sätt ompröva hur våra gemensamma resurser används är att antingen låna till dessa nya nyttigheter, avstå från dem eller att höja skatten.

Så vad är det då (s) vill om man inte på några villkor kan tänka sig att sälja något. Högre skatt, högre lån eller sämre service?

Kommentarer:

Lämna ett svar