Bräckan, ny gångbro.

På dagens fullmäktige uttalade ett par politiker, Egon Frid (v) och Leif Walterum (c), stöd för tanken om en förlängning av gångbron “tuben” i Skövde C.

Med anledning därav lägger jag upp denna skiss från 2008-10-25 om en tänkt konstnärlig gestaltning av en gångbro. “Bräckan”.

Läs även tidningsartikeln “Hellre Skövde C än Arena B” under fliken “Press”, för en översiktsbild, då i samband med en tänkt alternativ placering av mötesanläggning.

Min tanke då var att ressande skulle passera och i mån av tid ta del av Skövdes rika kulturutbud i kulturens högborg, kulturhuset.

Vad mer lämpligt än att låta folket strömma genom dessa tegelväggar än med hjälp av en murbräcka. I fack-verkskonstruktion och med huvud, som av brons.

Det vore trevligare än att korsa den starkt trafikerade bilström som idag välkomnar våra gäster, i mörkret utanför stationen.

Till yttermera visso finns en fond för stadens försköning att tillgå för sådant. Finansiering är ju alltid ett spörsmål. Och visst är det bra att få saker billigare genom att göra dem vackrare.

Likaså kan kulturnämnden säkert finna en konstnär med sinne för antiken, krigare djurhuvuden och sådant inte alltför långt bort och göra gestaltningen så god som den centrala placeringen kräver.

Samt vill jag för kulturhusets asa-tema påminna om Tors bockar, vid namnen “Tanda-gnissel” och “Tanda-gles” i fri västgötsk översättning från fornnordiska.

Nackdelar?

Ja man får plocka ned klockan som idag pryder änden av tuben, men ärligt talat visste du ens att den fanns?

Kommentarer:

Lämna ett svar